کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما ساختمان

آنچه در ادامه این مطلب خواهید خواند:

واقعیت مجازی
معماری
پروژه های خود را با واقعیت مجازی پرزنت کنید!
زمان مطالعه: 7 دقیقه

مقدمه

کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما این قدرت را دارد که نحوه ایجاد و انتقال ایده های معماران و طراحان را مدت‌ها قبل از ساخت سازه‌ها و نمای ساختمان تغییر دهد. بنابراین مشتری به راحتی می‌تواند به یک نمایش سه بعدی از طرح مورد نظر منتقل شود. محیط غوطه‌ور در فضا احساس بسیار دقیق‌تر و واضح‌تری می‌دهد. حس واقعی مقیاس، عمق و آگاهی فضایی را به آنها ارائه می‌دهد که با رندرهای سنتی، ماکت‌ها یا انیمیشن‌ها قابل مقایسه نیست. در این مقاله از زیوان پلاس می‌خواهیم به چند نمونه رایج از کاربردهای این فناوری حیرت‌انگیز در طراحی نما اشاره بکنیم. پس تا پایان این مقاله با ما باشید. 

خدمات واقعیت مجازی زیوان پلاس را در این صفحه دنبال کنید:(واقعیت مجازی)

کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما

ایجاد یک تجربه همه‌جانبه با کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما

یکی از دغدغه‌های عمده معماران در برخورد با مشتریان این است که بتوانند منظور آن‌ها را درست و کامل درک کنند. همچنین طراحی را در یک محدوده خاص و مشخص تصور کنند. همه نقشه‌های دو‌بعدی، نمایش‌های سه‌بعدی و مدل‌های به کار گرفته شده‌ ممکن است مفاهیم خاصی را به طور مستقیم و شفاف به مشتریان منتقل نکنند. اینجاست که کاربرد واقعیت مجازی برای طراحی نما ممکن است به تجربه همه‌جانبه او کمک کند. معماران گاهی اوقات مجبورند مشتریان را متقاعد کنند که نتیجه نهایی پروژه ساختمانی از مدل‌های دو بعدی و سه بعدی بهتر خواهد بود. اما VR درک بهتری از آنچه در تجربه عمومی باید انتظار داشت را ارائه می‌دهد. به همین دلیل است که استفاده از AR در معماری، این روزها بسیار پرطرفدار شده است.

فردی در حال استفاده از دوربین واقعیت مجازی

زیبایی کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما به گونه‌ای است که می‌توان از آن در مراحل اولیه مفهومی برای کشف بیشتر روابط بین فضاهای مختلف، نور، ساخت و ساز و مصالح استفاده کرد. به جای نگاه کردن به یک مدل سه‌ بعدی یا رندر بصری، استفاده از یک نمایش همه‌جانبه فرصتی را برای درک بیشتر این عناصر طراحی فراهم می‌کند. افرادی که با حرفه طراحی یا معماری مرتبط نیستند ممکن است وقتی صرفاً به یک رندر دو بعدی نگاه می‌کنند قادر به درک روابط و مقیاس فضایی نباشند. با این حال، استفاده از واقعیت مجازی کاملترین روش است و می‌تواند واکنش مثبتی را، به همان شیوه فیزیکی که معماری انتظار دارد برانگیزد.

کاربرد VR در طراحی نما و آموزش ساختمانی

کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما و آموزش ساختمانی به عنوان یک روش نوآورانه برای بهبود فرآیندهای طراحی، ارتباطات، و آموزش در صنعت معماری توجه بسیاری از افراد حرفه ایی این حوزه را جلب کرده است. این فناوری، امکان تجربه حضور در فضا برای طراحی‌های معماری را به معماران، مهندسان، و مشتریانشان می‌دهد. علاوه بر این، استفاده از واقعیت مجازی در آموزش ساختمانی امکانات جدیدی را برای دانشجویان صنعت ساخت و ساز فراهم می‌کند. از جمله این امکانات می‌توان به محیط‌های آموزشی تعاملی، شبیه‌سازی‌های واقع‌گرایانه از فرآیندهای ساخت و ساز، و ارتقاء مهارت‌های عملی و فنی در اجرا اشاره کرد.

چطور از واقعیت مجازی برای معماری استفاده کنیم

با توجه به پیشرفت روزافزون فناوری واقعیت مجازی، چشم‌اندازهای روشنی برای کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما و آموزش ساختمانی قابل تصور است. از جمله این کاربردها می‌توان به استفاده از واقعیت مجازی برای تور‌های مجازی از پروژه‌های ساخته‌شده اشاره کرد. همچنین آموزش واقعیت مجازی در دوره‌های آموزشی حضوری و راه دور و استفاده از شبیه‌سازی‌های واقع‌گرایانه برای ارزیابی و بهبود عملکرد ساختمان‌ها در طول فرآیند تامین و ساخت اشاره کرد. 

برنامه ریزی ساخت‌‌ و ایمنی با کاربرد VR در طراحی نما 

کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما با ارائه تجارب جذاب، صنعت معماری را طوری متحول کرده است که به معماران، مشتریان و سهام‌داران این امکان را می‌دهد تا قبل از شروع ساخت و ساز با طرح‌های پیشنهادی تعامل برقرار کنند. از طریق شبیه‌سازی‌های VR، کاربران می‌توانند طرح را در بستر طراحی به صورت مجازی کاوش کنند. با درنظر گرفتن مقیاس، نسبت‌ها و احساس فضا را به یک شکل بسیار واقعی تجربه کنند. 

فردی با دوربین واقعیت مجازی در حال دیدن ساختمان است

کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما، علاوه بر تأثیر آن بر طراحی معماری، به طور فزآینده‌ای برای آموزش نیروهای ساختمانی استفاده می‌شود. شبیه‌سازی‌های VR محیطی ایمن و کنترل شده را برای تمرینات مختلفی از جمله مدیریت تدارکات محل کار، عملکرد تجهیزات و پروتکل‌های ایمنی فراهم می‌کنند. با غرق کردن نیروهای آموزشی در محیط‌های ساخت و ساز مجازی، برنامه‌های آموزشی VR نتایج یادگیری را زیر و رو می کند. با فراهم کردن تجربیات عملی بدون ریسک‌های مرتبط با محیط‌های ساخت و ساز واقعی افزایش می‌دهند.

یک مهندس در حال پرزنت ساختمان با واقعیت مجازی است

علاوه بر این، کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما به مربیان این امکان را می‌دهد تا سناریوهای سفارشی را برای نیازهای آموزشی خاص  ایجاد کنند تا مطمئن شوند که نیروهای ساختمانی برای مواجهه با چالش‌هایی که ممکن است در محل کار رو به رو شوند، به خوبی آماده خواهند شد. به طور کلی، ادغام واقعیت مجازی در طراحی و آموزش ساختمانی نه تنها کارایی و ایمنی را افزایش می‌دهد بلکه نوآوری و توسعه مهارت‌ها را در این صنعت تقویت می‌کند.

کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما جهت ایجاد همکاری بیشتر

از کاربردهای VR در طراحی نما، می‌توان به استفاده از این نوآوری حیرت‌انگیز برای کارآمدتر کردن همکاری بین پیمانکاران، مهندسان و طراحان اشاره کرد. معماران، مهندسان و پیمانکاران همگی ایده‌های متفاوتی در مورد چگونگی اجرای نمای یک پروژه دارند که ممکن است منجر به سوء تفاهم و خطا شود. که در نهایت به ضرر ذینفعان آن پروژه است، زیرا باعث اتلاف وقت، انرژی و هزینه می‌شود.

تجربه استفاده از واقعیت مجازی در همکاری تیمی

کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما به معماران، طراحان و مشتریان کمک می‌کند تا با هم در یک فضای مجازی مشترک کار کنند. این روند همکاری بشدت ساده‌تر و قابل فهم‌تر کنند. پروژه Hyperform، همکاری بین Snøhetta، BIG و Studio Gang، یک نمونه بارز از این همکاری همه‌جانبه است. این تیم‌ها از واقعیت مجازی برای توسعه مفاهیم طراحی خود برای دوسالانه معماری شیکاگو استفاده کردند. این روش به همه آنها اجازه می‌داد در لحظه با درارتباط باشند و ایده‌ها را تکرار کنند.
کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما در طول فرایند طراحی به هر تیمی اجازه می‌دهد تا با موفقیت بیشتری کار کند، زیرا آنها پروژه را قوی‌تر درک می‌کنند. معماران قبل از استفاده از VR، رندرهای سه‌بعدی را به مشتریان نشان می‌دادند که به طور معمول توسط سایر اعضای پروژه تیم دیده نمی‌شدند. VR همچنین ممکن است به عنوان یک ابزار بازاریابی کارآمد برای ارائه و راه اندازی یک پروژه استفاده شود. نمایش پروژه آینده در زندگی واقعی قطعا به ارتقای کار همه شرکت ها کمک می‌‌کند.

همکاری تیمی با واقعیت مجازی

افزایش بهره‌ وری با کاربرد VR در طراحی نما

کاربرد VR در طراحی نما نیز می‌تواند کارایی و بهره وری را تا حد زیادی بهبود بخشد. با استفاده از VR، طراحان می‌توانند کارآمدتر کار کنند و تغییراتی را در طرح‌های خود در لحظه ایجاد کنند، که نیاز به کار مجدد و اتلاف زمان را کاهش می‌دهد.

افزایش بهره‌ وری با کاربرد VR در طراحی نما

به عنوان مثال، طراحان می توانند از VR برای آزمایش گزینه‌های مختلف طراحی استفاده کنند. از جمله این موارد می توان به متریال‌ها، رنگ‌ها و بافت‌های مختلف که در این محیط VR امتحان کنند تا زمانی که ترکیب مناسب را بیابند. کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما به طراحان کمک می‌کند تا تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرند و از اشتباهات پرهزینه ای که ممکن است در فرآیند طراحی کشف نشوند، اجتناب کنند.

علاوه بر این، کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما می‌تواند برای اتوماتیک کردن وظایف خاص، مانند تولید مدل‌های سه بعدی استفاده شود. بهترین پارامتر در این پروژه ها، کاهش زیمان مورد نیاز به کارهای دستی و آزاد گذاشتن طراحان برای تمرکز بر فعالیت‌های خلاقانه‌تر و ارزش‌افزا تر است. این موضوع می‌تواند به افزایش بهره وری و کاهش خطر خطاهای احتمالی کمک کند و منجر به نتایج بهتر برای طراحان و مشتریان شود. اشتراک گذاشتن طرح‌ها با ذینفعان و مشتریان برای بررسی از مزایای اصلی فناوری واقعیت مجازی است. استفاده از این ابزار می‌تواند منجر به کاهش نیاز به سفر جهت حضور فیزیکی در جلسات، صرفه جویی در زمان و کاهش هزینه‌ها برای همه افراد بشود.

استفاده از واقعیت مجازی برای طراحی نما

به طور خلاصه، کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما می‌تواند کارایی و بهره وری را تا حد زیادی بهبود بخشد. این تکنولوژی می تواند به طراحان کمک کند تا به طور موثرتری کار کنند و نتایج بهتری را به مشتریان خود ارائه دهند. با استفاده از VR، معماران می‌توانند فرآیند طراحی را ساده‌تر کنند. همچنین نیاز به طراحی مجدد را کاهش دهند و توانایی خود را برای تمرکز بر آنچه واقعاً مهم است افزایش دهند.

جمع بندی 

کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما به عنوان یک ابزار نوین نقش بسیار مهمی در توسعه و بهبود فرآیندهای طراحی و ساخت ساختمان‌ها دارد. این فناوری، امکان ایجاد تجربه‌های واقعیت مجازی از طراحی‌های معماری را برای معماران، مهندسان و مشتریان فراهم می‌سازد. با استفاده از سیستم‌های واقعیت مجازی، کاربران می‌توانند به سادگی به محیط‌های ساختمانی سه‌بعدی وارد شده و جزئیات طراحی را به دقت بررسی کنند.

سوالات متداول

  1. چگونه کاربرد VR در طراحی خارجی، فرآیند طراحی را بهبود می‌بخشد؟

    کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما به معماران این امکان را می‌دهد تا طرح‌های خود را در یک مقیاس و شرایط واقعی‌تر ارزیابی کنند. این امر به طور مشهود به بهبود فرآیند طراحی کمک می‌کند.

  2. کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما، چه مزایایی را برای شرکت‌های معماری و مشتریانشان به دست می‌آید؟

    کاربرد واقعیت مجازی برای طراحی نما فرآیند طراحی همکارانه را با فراهم کردن یک پلتفرم برای بازخورد و بازتولید به صورت لحظه‌ای، آسان می‌کند که در نهایت منجر به ایجاد یک معماری بهبود یافته و متمرکز بر مشتری می‌شود.

  3. چگونه کاربرد VR برای طراحی خارجی ساختمان، بر آموزش معماری و توسعه حرفه‌ای تأثیر می‌گذارد؟

    آموزش واقعیت مجازی تجربه‌ی عملی در طراحی و فرآیندهای ساختمانی نما را در یک محیط شبیه سازی شده ایمن و قابل کنترل برای دانشجویان و نیروهای ساختمانی فراهم می‌کند.

  4. چه چشم‌اندازهایی برای کاربرد VR برای طراحی نما در آینده می‌توان متصور بود؟

    در آینده کاربردهایی از قبیل تور مجازی پروژه‌های کامل شده، همکاری از راه دور میان تیم‌های طراحی، و حتی برنامه‌ریزی شهری و مدل‌سازی شهر بر مبنای واقعیت مجازی بسیار متداول خواهد شد.

نویسنده:

Picture of ساناز رحیمی

ساناز رحیمی

ساناز رحیمی متخصص واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در حوزه معماری است، که با بیش 5 سال سابقه حرفه ایی در معماری در حال توسعه روندهای نوین ارائه در معماری و صنعت ساختمان است.

دریافت فایل PDF مقاله: کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما ساختمان

به این مطلب امتیاز دهید

4.5/5 - (4 {نظر})

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست پروژه ها زیوان پلاس

درخواست دمو رایگان

کاربرد واقعیت مجازی در طراحی نما ساختمان
دانلود
20% تخفیف اولین پروژه
دمو رایگان واقعیت مجازی

تکنولوژی روز واقعیت مجازی و افزوده را در کنار پروژه های معماری و ساختمانی خود داشته باشید.

برای دریافت تخفیف و دمو رایگان

شماره موبایل خود را وارد کنید.