مقدمه
واقعیت افزوده در معماری در اصل، اطلاعات دیجیتال را به دنیای واقعی اضافه میکند و ترکیبی یکپارچه بین خواستههای طراحی و واقعیت ملموس را ارائه میکند. برای معماران، این به معنای تجسم طرحها در محیط مورد نظرشان، ایجاد تغییرات در لحظه و اطمینان از اشتراک همه ذینفعان یک پروژه است. AR به عنوان یک ابزار دگرگونکننده، تحول در نحوه تصور، طراحی و اجرای معماران را نوید میدهد. در این مقاله از زیوان پلاس به شما نشان خواهیم داد که چگونه معماران می توانند از واقعیت افزوده برای بهبود جنبه های مختلف کار خود استفاده کنند.
خدمات واقعیت افزوده زیوان پلاس را در این صفحه دنبال کنید:(واقعیت افزوده)
ابزارهای واقعیت افزوده در معماری
دنیای واقعیت افزوده در معماری سرشار از ابزارهایی است که برای طراحی معماری طراحی شده اند. ابزارهای مدلسازی سهبعدی تعاملی از جمله ابزارهای پیشرو هستند که به معماران اجازه میدهند مدلهای پیچیدهای را بسازند که میتوانند در فضای واقعی تجسم شوند. این ابزارها که مجهز به رابطهای بصری هستند، تضمین میکنند که طرحها نه تنها از نظر بصری دقیق هستند، بلکه از نظر متنی نیز مرتبط هستند و با مقیاسها و نسبتهای دنیای واقعی تنظیم میشوند.
واقعیت افزوده در معماری، برای سختافزار، یا از عینکهای اختصاصی مانند HoloLens یا Magic Leap مایکروسافت که میدان دید شما را با محیط دیجیتال ترکیبی پر میکند استفاده میکند یا از تبلت یا گوشی هوشمندی که محیط ترکیبی را روی صفحه نمایش خود نشان میدهد. با استفاده از هولولنز 2، کارگران ساختمانی میتوانند خطرات را در مراحل اولیه شناسایی کرده و طرح ها و شرایط را از مراحل اولیه طراحی تا ساخت و ساز را تایید کنند.
ضبط واقعیت، یک عنصر حیاتی AR است و پلتفرم فتوگرامتری Holobuilder میتواند از محیطهای کاری، مدلهای تصویری بسازد. همچنین مدلهای سه بعدی را از Autodesk Revit با نرمافزارهای دیگر ادغام کند. در خصوص درک فضایی که یک جنبه اساسی معماری است، ابزارهای واقعیت افزوده در معماری با ارائه ویژگیهایی خاص خود کاملا در این حوزه برتری دارند. AR این اطمینان را ایجاد می کند که ویژگیهای فضایی طراحی همیشه با محیط آن هماهنگ باشد.
طراحی با AR در معماری
واقعیت افزوده در معماری ترکیبی از دو جهان است. دنیای واقعی که در آن وجود داریم و ساختهای ما پیامدهای ساختاری خطرناکی دارند و دنیای دیجیتالی که در آن میتوان اشتباهات را بدون خطر انجام داد، آنها را بازگرداند و وظایف را با اتوماسیون یا تکرار کارآمدتر کرد. معماران حرفهای مانند کدنویسهایی که صفر و یک را میخوانند، توانایی بالایی در خواندن زبان پلان طبقه دارند، اما حتی حرفهایها نیز میتوانند از کاربرد AR برای قدم زدن در فضای موجود بهره ببرند.
معماران میتوانند با کشیدن و فشار دادن فیزیکی دیوارها ، افزودن یا حذف پنجرهها و سایر عناصر معماری و تغییر محصولات به دلخواه خود تغییرات را در محیط مجازی تجربه کنند. در حال حاضر هم معماران حرفهای و هم مصرفکنندگان، برای انجام این کار، از دستگاههای دستی واقعیت افزوده در معماری استفاده میکنند؛ اما با ترکیب این فناوری و پوشیدنیهای هندزفری، خلاقان میتوانند هنگام حضور در محل، دست، زمان و ذهن خود را آزاد کنند.
بهبود روابط با مشتری به کمک واقعیت افزوده در معماری
فناوریهای دیجیتالی مانند رندر سه بعدی، تماسهای ویدیویی، محاسبات ابری و حتی تلفن اصلی، بر نحوه ارائه و برقراری ارتباط معماران با مشتریان موثر است. اما نوآوریهایی مانند واقعیت افزوده در معماری اجازه میدهند تصمیمها به سرعت، کارآمد و حتی از راه دور گرفته شوند. با این حال، حتی با وجود تمام این تکنیکها و خدماتی که در اختیار دارند، ترجمه یک دیدگاه خلاقانه به مشتری اغلب مشکل است.
نرم افزار تجسم سه بعدی، در حالی که به مشتریان اجازه میدهد ابعاد یک فضای جدید را ببینند، تجربه حضور واقعی در آنجا را به آنها نمیدهد. از طرف دیگر، هدستهای واقعیت مجازی تجربه احاطه شدن توسط یک محیط را ارائه میدهند، اما بدون توانایی تعامل فیزیکی با آن. با این حال، مشتریان میتوانند با استفاده از واقعیت افزوده در معماری و ترکیب هر دو دنیای واقعی و مجازی، یک فضای جدید را در حالی که در داخل آن حرکت میکنند، تجربه کنند. نتیجه حاصله، درک به مراتب بهتری از پروژه است که تشخیص مشکلات احتمالی پروژه را در مراحل اولیه طراحی برای همه طرفین آسانتر میکند.
یادگیری تجربی در محل با واقعیت افزوده در معماری
آموزشهای ویدئویی آنلاین آموزش عملی را متحول کرده است. اکنون آماتورهای مشتاق میتوانند هر مهارتی را از تعمیر سینک آشپزخانه گرفته تا تعمیر صفحه گسترده پیچیده با کمک ویدیویی بیاموزند. فناوری واقعیت افزوده در معماری با ادغام نرم افزار هوش مصنوعی و سخت افزار هندزفری، احتمالاً یادگیری تجربی را حتی بیشتر هم متحول خواهد کرد.
دیاگرامهای کامل واقعیت افزوده در معماری میتوانند مشکلات بالقوه را قبل از تبدیل شدن به مشکلات جدیتر شناسایی کنند. این دیاگرامها از دادههای لحظهای برای افزودن یک تصویر سهبعدی از طریق یک جفت عینک یا کلاه ایمنی استفاده میکنند. برای مثال، شبکههای سازهای، الکتریکی یا لولهکشی را میتوان قبل یا بعد از نصب مشاهده، ارزیابی یا تغییر داد. این باعث میشود آموزش در محل کار بسیار کمتر دلهرهآور باشد. اما این فقط آماتورها و کارآموزان نیستند که اشتباه میکنند. حتی معماران با تجربه از یک شبکه ایمنی خودکار برای تشخیص اشتباهات و سوء تفاهمها سود میبرند.
تجربه تاریخ با واقعیت افزوده در معماری
واقعیت افزوده در معماری میتواند به معماران کمک کند تا ساختارهای جدید را سریعتر و با اشتباهات کمتر ایجاد کنند. این فناوری همچنین میتواند برای زنده کردن ساختمانهای قدیمی و فراموش شده نیز استفاده شود. باستان شناسان با کاوش کردن دقیق زمین برای یافتن سرنخهایی در مورد چگونگی زندگی تمدنهای گمشده، میتوانند اطمینان حاصل کنند که تمدنها همچنان ادامه دارند.
نمایشگاههای موزهها به بازدیدکنندگان این امکان را میدهند تا در محیطهای بازسازیشده در محدوده یک اثر هنری قدم بزنند. بنابراین، برنامههای گوشی از واقعیت افزوده در معماری برای نگه داشتن پنجرهای به گذشته استفاده میکنند. اما این پنجره را میتوان با ترکیب AR و پوشیدنیهای نسل بعدی به در تبدیل کرد. ما میتوانیم از مکانهای دنیای واقعی ویرانههای باستانی بازدید کنیم و با کمک هوش مصنوعی و AR با هم، مانند گذشته با آنها تعامل کنیم.
واقعیت افزوده در معماری چگونه استفاده میشود؟
واقعیت افزوده در معماری یک فناوری است که به فرد اجازه می دهد اشیاء سه بعدی تولید شده توسط کامپیوتر را در یک محیط واقعی و به کمک گوشیهای هوشمند و تبلتها مشاهده کند. تنها چیزی که نیاز دارد استفاده از دوربین دستگاه و یک مدل سه بعدی بهینه شده با فرمت مناسب است. برای iOS، USDZ، و برای Android – GLB است. شما فقط باید یک اتصال به مدل را باز کنید و از طریق دوربین دستگاه خود شیء سه بعدی را درست در مقابل خود ببینید.
استفاده اصلی از واقعیت افزوده در معماری برای ارائه پروژه است. جایی که میتوانید یک مدل سه بعدی واقع گرایانه از مفهوم ساختمان خود را به روشی تعاملی به نمایش بگذارید. این فناوری برای ارائههایی که برای مشتریان خود انجام میدهید عالی عمل میکند. زیرا AR به آنها اجازه میدهد طرح را از هر زاویهای بررسی کنند و روی آن بزرگنمایی و کوچکنمایی کنند.
در عین حال، واقعیت افزوده در معماری میتواند یک ابزار همکاری ارزشمند برای زمانی که با تیم خود روی پروژه ای کار میکنید باشد. یعنی، مشاهده کل مفهوم در AR و شناسایی هر مشکلی که ممکن است نیاز به بهبود داشته باشد، میتواند سریعتر و آسانتر باشد. استفاده از AR در معماری برای فرآیند طراحی معماری و ارائه ها مزایای بسیاری دارد. بنابراین، اگر میخواهید چیز جدیدی را برای سادهسازی و بهبود گردش کار خود امتحان کنید، قطعاً باید از فناوری AR استفاده کنید.
چشم انداز واقعیت افزوده در معماری
واقعیت افزوده در معماری یک تجربه تعاملی است که دنیای فیزیکی کاربر را با یک ورودی تولید شده توسط رایانه تقویت میکند. در معماری، AR پوششی از ساختمانهای دیجیتال سه بعدی یا مدلهای اجزای ساختمان است که با دادهها در سایتهای دنیای واقعی جاسازی شده است. این مدلها به طراحان و سازندگان اجازه میدهد تا سیستمهای سازهای، مکانیکی، متغیرهای رسمی، مبلمان و موارد دیگر را بررسی کنند. اغلب این سیستمها از دادههای BIM (مدلسازی اطلاعات ساختمان) مشتق میشوند. همچنین استفاده از واقعیت مجازی در طراحی نما هم باعث میشود که کارفرما قبل از ساخت پروژه، نمای ساختمان را بهصورت کاملاً حقیقی مشاهده کند. AR با اتصال به تمام مشاغل و پیمانکاران مربوطه در محل کار، پتانسیلهای بیشماری را برای آزمایش طراحی در یک محیط همهجانبه ارائه میدهد. این برای عیبیابی برخوردها و خطاها قبل از متعهد شدن به آجر و ملات فوقالعاده است.
با معرفی قابلیت های عظیم واقعیت افزوده در معماری به زبان ساده، این فناوری به ابزاری بسیار شناخته شده تبدیل خواهد شد. AR در معماری قبلاً توسط متخصصان معماری، ساختوساز، طراحی و مهندسی استفاده شده است. برای ارتباطات مشتری نیز به همان روشی که ایمیل، تماسهای ویدیویی و نرمافزار طراحی سهبعدی در گذشته استفاده میشدند، استفاده خواهد شد. اینها برخی از مواردی هستند که فناوری در حال توسعه AR، قبلاً بر دنیای معماری، طراحی، و چگونگی تکامل آنها در آینده، تاثیر گذاشته است.
جمع بندی
واقعیت افزوده در معماری، نه تنها یک ابزار مبتنی بر فناوری است بلکه یک شیوه نوین برای تحول در روشهای طراحی و ارتباطات معماری نیز محسوب میشود. این فناوری امکانات بینظیری مانند ایجاد تجربههای تعاملی و بصری برای مشتریان و تسهیل فرآیند طراحی و توسعه پروژههای ساختمانی برای معماران را فراهم میکند. با استفاده از واقعیت افزوده، معماران میتوانند بهبود چشمگیری در کیفیت طراحی، ارتباط با مشتریان، و تجربه کاربری فراهم کنند.
سؤالات متداول
1. واقعیت افزوده در معماری از چه ابزارهایی استفاده میکند؟
واقعیت افزوده از نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی و سخت افزارهای اختصاصی جهت ارائه استفاده میکند.
2. کاربرد AR در معماری چیست؟
استفاده از AR در معماری باعث بهبود فرایند طراحی، ارتقا روابط کارفرما و مشتری، افزایش کیفیت آموزش و تجربه یادگیری افراد میشود.
3. AR در معماری چگونه موجب ارتقا تعامل با مشتری میشود؟
واقعیت افزوده در معماری، با ایجاد تجربههای تعاملی و مشارکت مشتریان در فرآیند طراحی و ساخت ساختمانها، به آنها این احساس را میدهد که بخشی از فرآیند هستند.
4. آینده ی واقعیت افزوده در معماری چگونه پیشبینی میشود؟
آینده واقعیت افزوده در معماری احتمالاً به دوجانبهتر شدن تعامل مشتری با طراحان و استفاده گستردهتر از فناوریهای پیشرفته مانند هوش مصنوعی منجر خواهد شد.