طراحی منظر با واقعیت مجازی | ۵ مزیت ممتاز!

آنچه در ادامه این مطلب خواهید خواند:

طراحی منظر با واقعیت مجازی
زمان مطالعه: 9 دقیقه

مقدمه

طراحی منظر با واقعیت مجازی به عنوان یک نوآوری پیشرفته در عرصه معماری و طراحی شهری، تحولی چشمگیر در فرآیندهای سنتی ایجاد کرده است. این فناوری با ارائه تجربه‌ای فراگیر و تعاملی، امکان مشاهده و تغییر فضاهای سبز، پارک‌ها و محوطه‌های شهری را به‌صورت مجازی و قبل از اجرای واقعی فراهم می‌کند. در این مقاله، استودیو زیوان پلاس به بررسی مزایا، کاربردها و چالش‌های استفاده از واقعیت مجازی برای طراحی منظر پرداخته و نمونه‌های موفق از پروژه‌های اجرا شده با این تکنولوژی را معرفی خواهد کرد.

خدمات واقعیت مجازی زیوان پلاس را در این صفحه دنبال کنید:(واقعیت مجازی)

واقعیت مجازی به سادگی

هر پروژه معماری و ساختمانی

کاربرد طراحی منظر با واقعیت مجازی

1. ایجاد باغ های درمانی مجازی برای آینده

طراحی منظر با واقعیت مجازی برای درمان دیگر فقط یک رویا نیست. بسیاری از پزشکان از آن برای درمان فوبیا، تسکین درد و حتی برای درمان استرس پس از سانحه استفاده می‌کنند. طراحی فضاهای سبز مجازی درمانی برای القای رفاه، تداوم منطقی این ابزارهای جدید است که برای کاهش رنج استفاده می‌شود.

طراحی منظر با واقعیت مجازی

2. بازآفرینی محیط های آسیب دیده

اغلب مردم رویای قدم زدن در باغ‌های معلق افسانه‌ای بابل را دارند! طراحی منظر با واقعیت مجازی می‌تواند این امر را محقق کند و گرد و غبار اعصار را از مکان‌هایی که دیگر وجود ندارند بزداید تا مطمئن شود که فراموش نمی‌شوند و در حافظه جمعی ما زنده می‌مانند. برخی از پروژه‌ها، مانند صومعه کلونی فرانسه، در حال حاضر به این سمت می‌روند، اما عمدتاً بر روی برجسته‌سازی ساختمان‌ها متمرکز شده‌اند. شاید معماران منظر در دنیای فردا دانش خود را برای بازسازی محیط های کامل به کار گیرند. 

واقعیت مجازی معماری

3. ایجاد حس همه‌جانبه “حضور” 

فناوری واقعیت مجازی برای ساخت صحنه منظره به طور مستقیم بر روی سیستم کامپیوتری استفاده می‌شود. سپس کاربران از طریق تجهیزات خروجی سخت افزار مربوطه به این اثر دست پیدا می‌کنند، طوری که انگار در صحنه منظره هستند. آن‌ها می‌توانند طراحی چشم انداز ساخته نشده را به صورت بصری و موثر احساس کنند و نظرات و بازخوردها را ارائه دهند. طراحی منظر با واقعیت مجازی، تجربه کاربران را از طراحی منظره ناتمام می‌افزاید و روش جدیدی را برای طراح جهت نمایش طراحی به کاربران ایجاد می‌کند.

واقعیت مجازی برای معماری

4. تعامل با محیط 

در طراحی منظر با واقعیت مجازی کاربران با اشیاء مجازی و اشیاء اطراف خود به گونه‌ای تعامل همه‌جانبه دارند که گویی در یک محیط واقعی هستند. به عنوان مثال، در ساخت صحنه یک منظره، می‌توان دستگاه‌های محوطه‌سازی خاصی را با سنسور دما، سنسور حساس به نور، سنسور فشار و سنسور بصری در منطقه همگرایی انرژی منظر راه اندازی کرد. این حسگرها به ایجاد حالت‌های مناظر مختلف از طریق درک جهت‌های مختلف انرژی (خورشید، نسیم، دما و غیره) کمک می‌کند. این به کاربران کمک می‌کند تا به طور طبیعی با محیط‌های مجازی چند بعدی تعامل داشته باشند.

واقعیت مجازی برای معماری

5. ترغیب تخیل کاربران به تفکر خلاق 

در طراحی منظر با واقعیت مجازی، طراحان می‌توانند مدل‌ها را به VR منتقل کنند و از صحنه‌های منظر مجازی مستقیماً به طراحی خود دسترسی داشته باشند. آن‌ها می‌توانند به طور شهودی خود را در طراحی محیط مجازی احساس کنند، تا الهام بخش تفکر خلاق برای بهبود طراحی کلی باشند. همچنین، مشتریان با پوشیدن تجهیزات واقعیت مجازی مربوطه می‌توانند در معرض صحنه منظره قرار گیرند تا به طور واقعی و موثر کل طراحی منظره را تجربه کنند.

استفاده از VR در معماری

6. شکستن گلوگاه روش های سنتی طراحی منظر

درک طراحی منظر سنتی یک پروژه، از طراحی منظر گرفته تا ارزیابی تصمیم گیرندگان از نتایج طراحی و درک ایده طراحی، دشوار است. به کمک طراحی منظر با واقعیت مجازی، تصمیم گیرندگان، پرسنل مهندسی ساخت و ساز و عموم مردم می‌توانند تاثیر طراحی منظر را از هر زاویه ای در هر زمان تماشا کنند. طراحی منظر و درک ایده طراحی و ارائه به موقع بازخورد، ارتباط بین تیم‌های مختلف پروژه را تا حد زیادی تقویت می‌کند و کارایی را بهبود می‌بخشد. به طوری که از گلوگاه روش طراحی منظر سنتی عبور می‌کند.

استفاده از VR برای معماری

مزایای طراحی منظر با واقعیت مجازی چیست؟

محوطه‌سازی مجازی که به آن صحنه‌سازی مجازی نیز می‌گویند، فرآیند طراحی منظر با استفاده از نرم‌افزار کامپیوتری است. طراحی منظر با واقعیت مجازی به شما کمک می‌کند قبل از اینکه واقعاً شروع به کاشت یا تغییر چیزی کنید، محوطه‌سازی خود را برنامه‌ریزی کنید. این می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید چه گیاهانی با هم خوب به نظر می‌رسند و آنها را در کجای حیاط خود قرار دهید. همچنین استفاده از واقعیت مجازی برای طراحی منظر به جانمایی فضاهای خاص محوطه‌سازی در حیاط شما، مانند استخر، پاسیو یا منطقه بازی، کمک می‌کند.

استفاده از VR معماری

علاوه بر این، در طراحی منظر با واقعیت مجازی، کاربران می‌توانند با تنظیم پرسپکتیو و حرکت خود در محیط مجازی ، فضای شبیه‌سازی شده را تجربه کنند. با کمک این فناوری ساخت صحنه‌های منظره معتبرتر و سریع‌تر خواهد بود. کاربران می‌توانند از طریق تجهیزات مربوطه، واقعی‌ترین و یکپارچه‌ترین تجربه فضایی از صحنه‌های منظره را دریافت کنند، مزایا و معایب طراحی آن را بیابند و بازخورد ارائه دهند. کاربرد فناوری واقعیت مجازی طراحان منظر را قادر می‌سازد تا سطوح مختلف و کارهای طراحی را بیشتر در راستای اصل “مردم گرایی” در نظر بگیرند.

طراحی منظر با واقعیت مجازی، یک ابزار فروش برای پروژه‌های محوطه‌سازی

زمانی که خانه خود را برای فروش می‌گذارید، طراحی منظر با واقعیت مجازی با ایجاد تصاویر شگفت انگیز املاک و مستغلات به شما کمک می‌کند. این می‌تواند به شما کمک کند خریدار بیشتر، پیشنهادات بالاتر و فروش سریعتر را به دست آورید. خریداران بالقوه می‌توانند پتانسیل کامل ملک را ببینند، که به آنها کمک می‌کند تصور کنند که در آن خانه زندگی می‌کنند و در این استخر جذاب شنا می‌کنند. اگر تصاویر موفق به ایجاد ارتباط عاطفی با خریدار شوند، آن‌ها حتی ممکن است حاضر باشند قیمت بیشتری برای مکان بپردازند.

البته نباید تصور کرد که استفاده از این تکنولوژی فقط در معماری خارجی کاربرد دارد. شما می‌توانید از واقعیت مجازی برای طراحی مبلمان نیز استفاده کنید. اما اجازه دهید الان به موضوع استفاده از VR در طراحی منظر برگردیم و نکات آن را بیشتر بررسی کنیم.

استفاده از واقعیت مجازی معماری

استفاده از این فناوری نه تنها به کاهش هزینه‌ها و زمان مورد نیاز برای پروژه‌های طراحی کمک می‌کند، بلکه با ارائه تجربه‌ای ملموس و واقع‌گرایانه، به افزایش رضایت مشتریان و کاربران نهایی نیز منجر می‌شود. این به مالک این امکان را می‌دهد که پروژه را قبل از شروع کار “دیدن” کند. طراحی منظر با واقعیت مجازی در حال حاضر ابزاری است که به معماران منظر کمک می‌کند تا مشتریان بالقوه را متقاعد کنند و فروش پروژه را ببندند.این فناوری ممکن است طی چند سال به یک عمل استاندارد تبدیل شود و برای ارائه مناقصه برای پروژه‌های دولتی و خصوصی لازم باشد.

تکنولوژی در معماری

مشکلات رایج در طراحی منظر با واقعیت مجازی

1. وابستگی به منابع سخت افزاری 

هنگام استفاده از فناوری واقعیت مجازی، هماهنگی سخت‌افزار و نرم‌افزار در درک فرآیندهای تجربه شده را اصلا نمی‌توان انکار کرد. در فرآیند ساخت مدل صحنه در طراحی منظر، معمولاً به نقاط و عناصر سطحی زیادی نیاز است. به عنوان مثال، لبه‌های ناهموار سنگ‌ها، موج‌های آب، برگ‌های پر نشاط گیاه و غیره باعث می‌شود که عناصر سطحی مدل به میلیون‌ها قسمت برسد. بنابراین طراحی منظر با واقعیت مجازی به منابع سخت افزاری کامپیوتر با پیکربندی بالا نیاز دارد. این الزام نفوذ فناوری VR را در زمینه طراحی منظر محدود کرده است. 

مدلسازی معماری

2. تجهیزات گران قیمت با تجربه ضعیف

با ترویج مداوم طراحی منظر با واقعیت مجازی، بسیاری از شرکت‌های تجهیزات سخت‌افزاری فناوری واقعیت مجازی دستگاه‌های خروجی VR مانند کلاه ایمنی و عینک را راه‌ اندازی کرده‌اند. با این حال، این دستگاه‌ها تجربه ضعیفی دارند، استفاده از آنها کمی سخت است و همچنین برای کاربران نسبتاً گران هستند. از نظر فناوری، دستگاه خروجی پردازش داده و فناوری مربوطه بی نقص نیست. مشکلاتی مانند عدم تطابق سرعت بارگذاری و حرکات کاربر، پیکسل‌های ضعیف تجهیزات، سرگیجه بعد از استفاده از دستگاه‌ها بسیار رایج هستند. 

اما نکته امیدوار کننده این است که زیوان پلاس با در اختیار داشتن تمامی ملزومات، تجهیزات و تخصص مورد نیاز در این زمینه، می‌تواند پروژه‌های مربوط به طراحی منظر با واقعیت مجازی را در کوتاه‌ترین زمان و با کمترین هزینه برای شرکت‌ها و افراد شاغل در این حوزه انجام دهد. 

لندسکیپ معماری

نمونه پروژه‌های طراحی منظر با واقعیت مجازی

در زیر به چند پروژه از طراحی منظر با واقعیت مجازی که برنده جایزه از جامعه معماران منظر آمریکا (ASLA ) شده‌اند اشاره شده است. کمتر از یک درصد از تمام جوایز ارسالی این افتخار را دریافت می‌کنند.

1. پارک پل بروکلین-نیویورک

در این پروژه طراحی منظر با واقعیت مجازی تجربیات مختلفی را در فضاهای مختلف امکان پذیر می‌کند. باز بودن فضاها، درگیر شدن کامل با محیط اطراف، ایجاد تعامل و صمیمیت با افراد اطرافتان و فضاهای جنگلی قابل توجه است. این طرح برنده جایزه عالی طراحی عمومی حرفه ای ASLA در سال 2018 شد. 

تکنولوژی

پارک بروکلین بریج نمونه‌ای برجسته از چگونگی تبدیل آب‌نماهای متروکه پسا صنعتی به فضاهایی برای مردم و حیات وحش است. این فضاها شهرها را اشغال می کنند و پتانسیل‌های دست نخورده زیادی را نشان می‌دهند.

تکنولوژی VR

2. پارک کلاید وارن- تگزاس

پارک Klyde Warren برنده جایزه عالی حرفه‌ای ASLA در سال 2017 شد. همانطور که در ویدیوی طراحی منظر با واقعیت مجازی مشخص است،  این طرح کاملاً هسته مرکزی شهر را دوباره انرژی بخشیده است. مردم مدام در حال حرکت هستند، 24 ساعت شبانه روز باز است و برای تجارت عالی است.

VR Tech

این پروژه یک نمونه برجسته از چگونگی التیام آسیب‌های ناشی از زیرساخت‌های حمل و نقل به مرکز شهر است. بستن بزرگراه‌ها یا خیابان‌های وسیع با فضای سبز، «شکاف‌های چشم‌انداز ما» را می‌بندد و به تجمع جوامع کمک می‌کند. در حال حاضر بیش از یک میلیون نفر در سال از Klyde Warren بازدید می کنند و آن را به یکی از محبوب‌ترین فضاهای دالاس تبدیل می‌کند. 

پروژه‌ی معماری با واقعیت مجازی

3. پارک زیرگذر-تورنتو

یک پروژه فوق‌العاده. دیدن راه حلی که در آن گروه‌های به حاشیه رانده شده را در آغوش می‌گیرید و فضایی را طراحی می‌کنید که آنها را جابجا نمی‌کند، اما محیطی را برای آنها ایجاد می‌کند، فوق العاده است. در طراحی منظر با واقعیت مجازی تمام ابزارهای مناسب به روشی خلاقانه و پویا برای ایجاد فضایی پرانرژی مورد علاقه کودکان استفاده شده است.

معماری شهری

پارک زیرگذر نمونه بارز استفاده مجدد از فضاهای متروکه است. این جایزه می‌گوید که حتی زیرگذرها نیز می‌توانند به پارک‌های بزرگ تبدیل شوند. امیدواریم شهرهای دیگر نیز از این روند پیروی کنند. نیویورک، میامی و دیگر شهرها هم اکنون به زیرگذرهای خود نگاه متفاوتی دارند. پارک زیرگذر برنده جایزه برتر حرفه ای ASLA در سال 2016 شد.

جمع‌بندی

فرصت‌های بی‌نهایتی برای استفاده از فناوری واقعیت مجازی برای طراحی منظر وجود دارد. از طریق طراحی منظر با واقعیت مجازی، طراحان می‌توانند به سرعت و به صورت بصری صحنه‌های منظره را برای مشتریان بسازند. این به افزایش فروش و کیفیت طراحی بسیار کمک می‌کند. اگرچه فناوری واقعیت مجازی فعلی به بلوغ کامل نرسیده و مشکلات مرتبط با آن باید حل شوند، اما ما همچنان معتقدیم تا زمانی که ارائه دهندگان خدمات این فناوری به تقویت تجهیزات فنی خود ادامه دهند، طراحان ذهن خود را برای استفاده جسورانه از فناوری‌های جدید آزاد خواهند کرد. همچنین فناوری واقعیت مجازی در آینده نزدیک به طور گسترده‌تری در طراحی منظر برای تحقق نوآوری و تحول صنعت طراحی استفاده خواهد شد.

مدلسازی لندسکیپ

سوالات متداول

1. طراحی منظر با واقعیت مجازی چگونه حس حضور را ایجاد می‌کند؟

از طریق تعامل بین کاربران و رایانه، کاربران می‌توانند واقعاً وجود محیط مجازی را تجربه کنند. این ویژگی فناوری VR به طور گسترده در طراحی منظره استفاده می‌شود.

2. کاربرد طراحی منظر با واقعیت مجازی در حوزه املاک و  مستغلات چیست؟

با استفاده از طراحی منظر با واقعیت مجازی افراد با ملک مورد نظر ارتباط عاطفی برقرار می‌کنند و می‌توانند پتانسیل ملک را به صورت کامل بررسی کنند. این باعث افزایش فروش می‌شود.

3. نقش طراحی منظر با واقعیت مجازی در بازسازی بناهای تاریخی چیست؟

به کمک طراحی منظر با واقعیت مجازی می‌توان فضاهای تاریخی فراموش شده که دیگر وجود فیزیکی ندارند را بازآفرینی کرد و مانع فراموش شدن آن‌ها شد.

4. در طراحی منظر با واقعیت مجازی چه محدودیت‌هایی وجود دارد؟

نیاز به تجهیزات گران و به روز، سیستم‌ عامل‌های با سخت‌افزار بالا و تخصص از جمله چالش‌هایی است که افراد هنگام طراحی منظر با واقعیت مجازی به آن برمی‌خورند.

نویسنده:

Picture of ساناز رحیمی

ساناز رحیمی

ساناز رحیمی متخصص واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در حوزه معماری است، که با بیش 5 سال سابقه حرفه ایی در معماری در حال توسعه روندهای نوین ارائه در معماری و صنعت ساختمان است.

به این مطلب امتیاز دهید

4.3/5 - (3 {نظر})

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست پروژه ها زیوان پلاس

درخواست دمو رایگان

20% تخفیف اولین پروژه
دمو رایگان واقعیت مجازی

تکنولوژی روز واقعیت مجازی و افزوده را در کنار پروژه های معماری و ساختمانی خود داشته باشید.

برای دریافت تخفیف و دمو رایگان

شماره موبایل خود را وارد کنید.