کاربرد هدست واقعیت مجازی برای معماری

آنچه در ادامه این مطلب خواهید خواند:

هدست واقعیت مجازی برای معماری
زمان مطالعه: 8 دقیقه

مقدمه

هدست واقعیت مجازی برای معماری به عنوان یک ابزار پیشرفته و نوآورانه، قابلیت‌های بی‌سابقه‌ای را در طراحی و ساخت‌وساز به ارمغان آورده است. این فناوری با ایجاد محیط‌های سه بعدی و تعاملی، به معماران این امکان را می‌دهد تا فراتر از نقشه‌های دو بعدی و مدل‌های سنتی، پروژه‌های خود را به صورت واقع‌گرایانه تجسم و تجربه کنند. در این مقاله از استودیو تخصصی واقعیت مجازی زیوان پلاس، به بررسی کاربردها و مزایای هدست‌های واقعیت مجازی در معماری پرداخته و نشان می‌دهیم که چگونه این ابزار می‌تواند آینده‌ای نوین و پیشرفته برای صنعت معماری رقم بزند.

خدمات واقعیت مجازی زیوان پلاس را در این صفحه دنبال کنید:(واقعیت مجازی)

هدست واقعیت مجازی برای معماری

اهمیت استفاده از هدست واقعیت مجازی برای معماری

تصور کنید هدستی روی سر خود قرار دهید که شما را از دنیای واقعی جدا می‌کند و شما را در محیطی جایگزین غوطه‌ور می‌کند که 100% توسط انسان‌ها طراحی شده است. با هدایت حرکت سر خود، می‌توانید در حین کاوش در هر متر مربع از محیط شبیه سازی شده خود، به بالا، پایین و اطراف نگاه کنید. استفاده از تکنولوژی در موارد مختلفی کاربرد دارد که از آن جمله می‌توان به طراحی نورپردازی با واقعیت مجازی اشاره کرد.

هدست واقعیت مجازی برای معماری

هدست واقعیت مجازی برای معماری و ارائه پروژه‌های معماری هیچ رقیبی ندارد. هیچ فناوری دیگری اجازه نمی‌دهد که مشتریان به چنین تصور جامع، غوطه‌ور و واقع‌گرایانه‌ای از مکان آینده که هنوز شروع به ساخت هم نشده است دست پیدا کنند.

با هدست واقعیت مجازی برای معماری، معماران نیازی به ورود به جزئیات فنی و سایر جنبه‌های طراحی ندارند زیرا مشتری همه چیز را با چشمان خود می‌بیند. پس از مشاهده پروژه، فرد احساس می‌کند که واقعاً به مکانی که هنوز ساخته نشده است، رفته است. به این ترتیب، واقعیت مجازی برای افراد یک تجربه واقعاً به یادماندنی ایجاد می‌کند و ارتباط عمیق‌تری با یک پروژه برقرار می‌کند. همچنین، راهی برای ارائه بازخورد بهتر و روشن‌تر به معمار می‌باشد.

واقعیت مجازی به سادگی

هر پروژه معماری و ساختمانی

هدست واقعیت مجازی برای معماری ابزاری است که باعث آسان‌تر شدن کار برای هر دو معماران و مشتریانشان می‌شود. این عینک فرصت را برای متخصصان معماری فراهم می‌کند تا به کمک شبیه سازی معماری با واقعیت مجازی طراحی‌های بزرگتری را با سرعت بیشتری ایجاد کنند و فرآیند کلی را جذاب‌تر و همکارانه‌تر از قبل کنند.  مشتریان به نوبه خود می‌توانند از ارائه‌های غوطه‌ور و تماماً مبهوت‌کننده‌ای لذت ببرند که احساس می‌کنند مثل یک ترکیب از تجربه سفر در زمان و بازی کامپیوتری است.

نحوه عملکرد هدست واقعیت مجازی برای معماری 

هدست واقعیت مجازی برای معماری یک دستگاه نصب شده روی سر است که شامل صفحه نمایش، صدای استریو، سنسورها و کنترل‌کننده‌های سازگار برای ارائه یک تجربه صوتی و تصویری فراگیر و تعاملی است. وقتی کاربر یک هدست واقعیت مجازی را روی سر قرار می‌دهد دیگر نمی‌تواند دنیای اطراف خود را ببیند، بلکه فقط محتوای واقعیت مجازی را که روی صفحه نمایش نمایش داده می‌شود، مانند ویدیوهای 360 درجه و بازی‌های واقعیت مجازی، فضاهای کاری یا اتاق‌های جلسه برای سایر فعالیت‌ها را مشاهده می‌کند.

عینک های واقعیت مجازی

هدست‌ واقعیت مجازی برای معماری، برخلاف هدست‌ واقعیت افزوده (AR) یا هدست‌ واقعیت ترکیبی (MR)، به کاربران اجازه نمی‌دهد هیچ عنصری از دنیای فیزیکی بیرونی را ببینند. همراه با خود هدست، کاربر به مجموعه‌ای از کنترل‌کننده‌های واقعیت مجازی برای هدایت تجربه تکیه می‌کند. همانطور که گفته شد، دستگاه یک تجربه تعاملی را ارائه می‌دهد، که برای اشاره به اشیاء، انتخاب، کشیدن و رها کردن، اسکرول به بالا یا پایین، پیمایش بین فضاهای مختلف VR، تعیین مرزها و سایر عملکردها نیاز به یک کنترلر دارد.

هدست های واقعیت مجازی

هدست واقعیت مجازی برای معماری موجود در بازار معمولا از کنترلرهای دستی استفاده می‌کند که عملکردی مشابه جوی استیک‌ها(Joystick) دارد. مدل‌های آینده‌نگرتر ممکن است دستکش‌های لمسی ارائه دهند که در آن کاربران می‌توانند با استفاده از انگشتان، حرکات، لمس و سایر حرکات طبیعی در دنیای مجازی حرکت کنند.

انواع هدست واقعیت مجازی برای معماری

انواع مختلفی از هدست واقعیت مجازی وجود دارد که از مدل‌های ساده‌تر و ارزان‌تر تا نسخه‌های گران‌تر و پیشرفته‌تر را شامل می‌شود. این هدست‌ها همه به روش‌های کمی متفاوت کار می‌کنند، اما اکثر آنها با کنترل‌کننده‌هایی عرضه می‌شوند که به شما کمک می‌کنند آنچه را که اتفاق می‌افتد راهنمایی کنید.

هدست های مختلف اصلی عبارتند از:

  • آنهایی که باید از طریق کابل به کامپیوتر متصل شوند، مانند Sony PlayStation VR و HTC Vive Pro
  • هدست هایی که می‌توانند به تنهایی کار کنند و نیازی به اتصال ندارند، مانند Meta Quest 2
  • آنهایی که از تلفن همراه شما به عنوان بخشی از هدست استفاده می‌کنند، مانند Samsung VR.
انواع عینک واقعیت مجازی

کاربرد هدست واقعیت مجازی برای معماری

واقعیت مجازی توانایی فوق‌العاده‌ای دارد که ما را به دنیایی جدید و مجازی منتقل می‌کند و به ما امکان می‌دهد چیزهایی را تجربه کنیم که در واقعیت غیرممکن است. به کمک هدست واقعیت مجازی برای معماری، طرح‌های معماری، چه موجود و چه مفهومی، می‌توانند به شیوه‌ای کاملاً فراگیر و تعاملی زنده و ارزیابی شوند. اما در ادامه می‌خواهیم به چند کاربرد متفاوت از عینک‌های واقعیت مجازی که کمتر به آن پرداخته شده است اشاره کنیم.

هدست زیبای واقعیت مجازی

1. گردشگری معماری

گردشگری مجازی سال‌هاست که برای برجسته کردن جنبه‌های منحصر به فرد یک مکان مورد استفاده قرار گرفته است. این جنبه‌ها می‌تواند تاریخ و فرهنگ، فعالیت‌های هیجان‌انگیز، جاذبه‌های محلی، و آثار معماری آن محل باشد. با استفاده از هدست واقعیت مجازی برای معماری می‌توان به محتوای گردشگری مجازی دسترسی پیدا کرد تا همه‌جانبه ترین تجربه گردش را داشته باشید. 

استفاده از واقعیت مجازی در زندگی روزمره

2. بازسازی معماری برای افراد با توانایی‌های متفاوت

اگر از ویلچر استفاده می‌کنید یا برای تحرک به کمک نیاز دارید، خانه شما به تغییراتی نیاز دارد تا به شما اجازه دهد به طور مستقل در آن حرکت کنید و کارهای روزمره خود را انجام دهید. شبیه سازی معماری با واقعیت مجازی برای نشان دادن تغییراتی که افراد با توانایی‌های متفاوت نیاز دارند و دریافت دیدگاه‌های آنها بسیار کاربردی است. آنها با استفاده از یک هدست واقعیت مجازی برای معماری می‌توانند در فضای شبیه‌سازی شده قدم بزنند و تمامی جزئیات را با دقت بررسی و آزمایش کنند.

استفاده از واقعیت مجازی در معماری

3. ایمنی ساختمان

در صورت وقوع آتش‌سوزی، دو حالت کلی را می‌توان تصور کرد: ساختمان به اندازه کافی با سیستم‌های اطفاء حریق محافظت می‌شود یا ساختمان در برابر آتش مقاوم است. چه به سراغ سیستم اطفاء حریق مبتنی بر مایع، مانند آب بروید، چه سیستم مبتنی بر گاز حاوی نیتروژن یا دی اکسید کربن، سیستم باید کاملاً برنامه‌ریزی و آزمایش شود تا در صورت وقوع آتش‌سوزی حداقل آسیب وارد شود. این شبیه‌سازی‌ها به راحتی با کمک یک هدست واقعیت مجازی برای معماری قابل تست و ارزیابی هستند.

استفاده از واقعیت مجازی در معماری

4. برنامه‌ریزی و طراحی شهری

سناریوهای شبیه سازی شده در پروژه های ساخت و ساز تست استرس حیاتی هستند، به ویژه هنگامی که صحبت از پایداری می شود. VR می‌تواند سناریوهای مختلف فیزیکی، محیطی، اقتصادی یا فیزیکی را آزمایش کند. مهندسان شهرساز، برنامه ریزان، طراحان معماری و سایر متخصصان طراحی شهری می‌توانند از طریق هدست واقعیت مجازی برای معماری سناریو‌ها را بررسی و مسائل احتمالی را قبل از شروع پروژه رسیدگی کنند.

استفاده از واقعیت مجازی در پروژه‌های معماری

ویژگی‌های یک هدست واقعیت مجازی برای معماری چیست؟

بهترین نوع هدست‌ واقعیت مجازی برای معماری بسیار فراتر از دستگاهی است که صرفا شما را به دنیای مجازی منتقل کند. آنها بهترین تجربه واقعیت ترکیبی را با فناوری گذرگاهی در حال بهبود به شما ارائه می‌دهند، که روش‌های جدیدی را برای انجام کارهایی مانند محاسبات فضایی باز می‌کند. یک هدست واقعیت مجازی منحصر به‌فرد چند ویژگی باید داشته باشد که در ادامه به چند مورد کلیدی اشاره خواهیم کرد.

استفاده از واقعیت مجازی برای معماری
  • ضریب فرم نور: صفحه نمایش و حسگرها می‌توانند به حجم هدست اضافه کنند و استفاده از هر چیزی سنگین تر از 500 تا 600 گرم به طور منظم دشوار خواهد بود. به همین دلیل است که وزن 150 گرمی هدست واقعیت ترکیبی (MR) آینده اپل پیشرفت بزرگی محسوب می‌شود.
  • استفاده آسان از کنترلرها: کنترل کننده‌ها به ناچار دکمه‌ها، چرخ‌ها و چوب‌های متعددی برای کمک به حرکت در VR خواهند داشت. آنها باید به صورت ارگونومیک طراحی شده و یک تجربه کاربری یکپارچه را ارائه دهند.
  • فضای ذخیره سازی داخلی: از آنجایی که یک هدست‌ واقعیت مجازی برای معماری عمدتا به اینترنت و فضای ابری متکی است، داشتن حداقل 32 گیگابایت حافظه داخلی برای نصب برنامه‌ها، اطمینان از به روز رسانی به موقع و ذخیره چند فایل بدون کاهش سرعت سیستم خوب است.
استفاده از VR

بر اساس گزارش IDC در دسامبر 2021، پس از بالای 9.36 میلیون محموله در سال 2021، انتظار می‌رود محموله‌های هدست واقعیت مجازی برای معماری تا سال 2022 به 13.59 میلیون در سراسر جهان برسد. با افزایش تقاضا، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که نوآوری‌های جدید بر اساس قابلیت‌های اصلی موجود، برای ایجاد تجربیات واقعیت مجازی غنی‌تر و یکپارچه‌تر، در دسترس‌تر باشند.

هدست واقعیت مجازی برای معماری را از کجا تهیه کنیم؟ 

برای خرید دستگاه واقعیت مجازی برای معماری، شرکت‌هایی مانند Oculus، HTC و Sony انواع هدست واقعیت مجازی برای معماری درجه یک مصرف‌کننده را عرضه کرده‌اند. که تجربه‌های با کیفیتی را بدون شکستن قیمت ارائه می‌دهند. این هدست‌ها همراه با طیف گسترده‌ای از محتوای واقعیت مجازی موجود در پلتفرم‌هایی مانند Steam VR و Oculus Store، واقعیت مجازی را برای مخاطبان وسیع‌تری قابل دسترس‌تر و جذاب‌تر کرده است.

VR Headset

انواع هدست‌ واقعیت مجازی برای معماری به دلیل خاصی که معمولاً به ویژگی‌های آن مربوط می‌شود، متمایز می‌شوند. در حال حاضر، Meta Quest 3 برای ارائه یک تجربه واقعیت ترکیبی عالی و یک کاتالوگ برنامه متراکم با قیمت مناسب، در صدر فهرست قرار دارد. اپل ویژن پرو به دلیل فناوری برتر در رتبه دوم قرار دارد، اما با قیمت 3500 دلاری کمی نا امید کننده است.

جمع بندی

واقعیت مجازی به عنوان یک فناوری که یک شبیه سازی سه بعدی از یک محیط را تولید می‌کند، تعریف می‌شود. تا همین چند سال پیش، استفاده از واقعیت مجازی برای بسیاری از معماران بسیار گران بود و برنامه‌های طراحی برای ارائه فضاهای سه‌بعدی بسیار زیاد طول می‌کشید. اما ارتقاء در سخت‌افزار و نرم‌افزار به این معنی است که تعداد بیشتری از شرکت‌های معماری اکنون دارای هدست واقعیت مجازی برای معماری هستند، مثل Meta Quest یا Google Cardboard.

VR Headset for architects

سوالات متداول

هدست واقعیت مجازی برای معماری چیست و چگونه کار می‌کند؟

این هدست‌ها با استفاده از نمایشگرهای با کیفیت بالا و حسگرهای حرکتی، محیط‌های مجازی را ایجاد می‌کنند که کاربران می‌توانند در آنها حرکت کرده و تعامل کنند.

آیا دسترسی به هدست واقعیت مجازی برای معماری عمومی است؟

دسترسی به هدست واقعیت مجازی برای معماری هنوز به طور عمومی گسترده نیست و بیشتر در دسترس حرفه‌ای‌ها و شرکت‌های تخصصی قرار دارد.

چرا استفاده از هدست واقعیت مجازی برای معماری ضروری است؟

بکارگیری هدست واقعیت مجازی برای معماری امکان تجسم دقیق و واقع‌گرایانه طرح‌ها را فراهم می‌کند و به بهبود کیفیت و کارایی پروژه‌ها کمک می‌کند.

یک هدست واقعیت مجازی برای معماری چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

نمایشگرهای با کیفیت بالا، حسگرهای حرکتی دقیق و قابلیت ایجاد محیط‌های سه‌بعدی واقع‌گرایانه از مشخصات یک هدست واقعیت مجازی برای معماری است.

نویسنده:

Picture of ساناز رحیمی

ساناز رحیمی

ساناز رحیمی متخصص واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در حوزه معماری است، که با بیش 5 سال سابقه حرفه ایی در معماری در حال توسعه روندهای نوین ارائه در معماری و صنعت ساختمان است.

به این مطلب امتیاز دهید

4.7/5 - (3 {نظر})

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست پروژه ها زیوان پلاس

درخواست دمو رایگان

20% تخفیف اولین پروژه
دمو رایگان واقعیت مجازی

تکنولوژی روز واقعیت مجازی و افزوده را در کنار پروژه های معماری و ساختمانی خود داشته باشید.

برای دریافت تخفیف و دمو رایگان

شماره موبایل خود را وارد کنید.