کاتالوگ

طراحی داخلی | از سبک‌ها تا تکنیک‌ها

آنچه در ادامه این مطلب خواهید خواند:

طراحی داخلی
زمان مطالعه: 9 دقیقه

مقدمه

طراحی داخلی هنر و علمی است که با استفاده از اصول زیبایی‌شناسی و عملکردی، فضای زندگی یا کار را بهبود می‌بخشد. این رشته با ترکیب هوشمندانه عناصر مختلف مانند نورپردازی، رنگ‌ها، مبلمان، و دکوراسیون، محیطی را خلق می‌کند که نه تنها زیبا و دلنشین است بلکه نیازهای عملکردی ساکنان را نیز برآورده می‌سازد. هدف اصلی طراحی داخلی ایجاد فضاهایی است که علاوه بر جلب توجه بصری، حس آرامش و راحتی را نیز برای افراد به ارمغان بیاورد. بنابراین زیوان پلاس در این مقاله به معرفی مهم‌ترین سبک‌های معماری داخلی و ویژگی آن‌ها می‌پردازد تا انتخاب را برای شما راحت‌تر کند.

خدمات واقعیت مجازی زیوان پلاس را در این صفحه دنبال کنید:(واقعیت مجازی)

طراحی داخلی

اصول طراحی داخلی

اصول طراحی داخلی قوانین و دستورالعمل‌هایی هستند که طراحان برای ایجاد فضاهای کاربردی و زیبا دنبال می‌کنند؛ درست مانند اصول طراحی معماری که قبل از این مرحله باید انجام شود. هفت رکن اصلی طراحی داخلی عبارتند از: تعادل، هماهنگی، ریتم، تناسب و مقیاس، تأکید، تضاد و جزئیات. این مفاهیم می‌توانند در هر فضایی از اتاق نشیمن گرفته تا حمام، اعمال شوند و از ابزارهای بروز تکنولوژی مانند واقعیت مجازی نیز در این مسیر می توان اشاره کرد..

1. تعادل

در طراحی داخلی، تعادل حس موازنه را القا می‌کند. این اصل به جنبه بصری اشاره دارد و درباره توزیع مبلمان و اشیای تزئینی به‌طور یکنواخت است تا اشیای یک فضا دارای وزن بصری یکسانی باشند. برای دستیابی به تعادل، توجه به مکان قرارگیری عناصر در فضا بسیار مهم است. برای این منظور، باید به‌دقت خط، شکل، رنگ و بافت اشیای مختلف را تحلیل کنیم.

تعادل در طراحی داخلی

2. هماهنگی

هماهنگی در طراحی داخلی، به ایجاد یک حس انسجام و وحدت در فضا اشاره دارد. این اصل تضمین می‌کند که تمام عناصر دکوراتیو به‌طور هماهنگ با یکدیگر کار می‌کنند و هیچ کدام از عناصر به‌طور ناهمگون به نظر نمی‌رسند.

هماهنگی در طراحی داخلی

3. ریتم

ریتم در طراحی داخلی به تکرار یا تناوب بصری عناصر طراحی اشاره دارد. این تکرار می‌تواند در رنگ، شکل، بافت یا الگوها باشد. استفاده مناسب از ریتم می‌تواند به ایجاد جریان و حرکت در فضا کمک کند. هنگام تزئین خانه، باید به چیدمان عناصر به گونه‌ای فکر کنیم که تکرار، پیشرفت، انتقال یا تضاد باشد. با اعمال این مکانیسم های بصری، می‌توانیم توجه شخصی را به اطراف فضا معطوف کنیم و در نهایت تصور کلی اتاق را افزایش دهیم.

ریتم در طراحی داخلی

4. تناسب و مقیاس

تناسب و مقیاس به اندازه و نسبت عناصر در فضای طراحی اشاره دارد. اطمینان از اینکه در طراحی داخلی هر عنصر در فضای مورد نظر به درستی اندازه‌گیری شده و متناسب با دیگر عناصر است، برای ایجاد تعادل و هماهنگی بصری ضروری است.

تناسب و مقیاس در طراحی داخلی

5. تأکید

اصل تاکید در طراحی داخلی به ایجاد یک نقطه کانونی در اتاق اشاره دارد که بلافاصله پس از ورود، توجه را جلب می‌کند. این نقطه کانونی می‌تواند یک اثر هنری برجسته، یک پتوی رنگارنگ روی یک کاناپه معمولی، یا یک شومینه‌ی نمایشی باشد. به هر شکلی که باشد، تاکید توجه را به خود جلب کرده و فضای اتاق را جذاب‌تر می‌کند.

تاکید در طراحی داخلی

6. تضاد

کنتراست راهی عالی برای ایجاد جذابیت در فضایی است که در غیر این صورت ممکن است خسته‌کننده شود. کنتراست با به‌کارگیری قدرت تقابل، توجه را به خود جلب می‌کند. به عنوان مثال، تقابل روشن با تیره، زبر با نرم، یا ترکیب چیزی بزرگ با چیزی نسبتاً کوچک می‌تواند این اثر را ایجاد کند. برای درک استفاده از کنتراست در طراحی داخلی، یک رنگ جسورانه انتخاب کنید و آن را با سایه‌هایی از رنگی در طرف مقابل چرخه رنگ ترکیب کنید.

تضاد در طراحی داخلی

7. جزئیات

جزئیات آخرین اصل طراحی داخلی است و به جزئیات کوچک و ظریف اشاره دارد که به‌طور کلی به کیفیت و جذابیت فضا اضافه می‌کنند. این جزئیات می‌توانند شامل لبه‌های مبلمان، دسته‌های درب، الگوهای پارچه‌ای و سایر عناصر کوچک باشند که تکمیل‌کننده طراحی کلی هستند. با استفاده از این اصول، می‌توان فضاهایی زیبا و کاربردی ایجاد کرد که نه تنها دلپذیر به نظر می‌رسند، بلکه عملکرد فضا را نیز تقویت می‌کنند.

جزئیات در طراحی داخلی

تفاوت طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی

 طراحی داخلی ایجاد یک فضای کاربردی در داخل یک ساختمان است که معماری داخلی آن را نیز در نظر می‌گیرد. از سوی دیگر، طراحی دکوراسیون داخلی زمانی است که مبلمان، تجهیزات و لوازم شیک مانند پرده‌ها و فرش‌ها برای تزیین یک ملک انتخاب می‌شوند. دکوراسیون داخلی به ترکیب رنگ، سبک طراحی و بافت توجه دارد.

تفاوت طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی

یک دکوراتور داخلی برخلاف طراحان داخلی، آموزش رسمی در زمینه تخصص خود نخواهد دید. طراحان داخلی در برنامه‌ریزی فضا تخصص دارند و به طور نزدیک با معماران کار می‌کنند، آنها دانش تخصصی در مورد مواد ساختمانی دارند و در طراحی داخلی رفتار انسانی را تحلیل می‌کنند. دکوراتور داخلی معمولاً برای تغییرات جزئی در ظاهر یک اتاق استفاده می‌شود، در حالی که یک طراح داخلی حرفه‌ای برای بازسازی‌های ساختاری مانند طراحی آشپزخانه سفارشی یا طراحی کمدها مشاوره داده می‌شود.

انواع مختلف طراحی داخلی 

1. فضای تجاری

طراحی داخلی تجاری برای موفقیت کسب‌وکار ضروری است. نوع مواد، رنگ‌ها و مبلمان باید با تصویر برند شرکت هماهنگ باشد. فضای داخلی تجاری انواع مختلفی دارد.

طراحی داخلی فضای تجاری

2– فضای رستورانی

رستوران‌هایی که طراحی داخلی خوبی دارند از فضا به خوبی استفاده می‌کنند تا تعداد مشتریان بیشتری را میزبانی کنند، درآمد را افزایش داده و زمان انتظار را کاهش دهند. مشتریان همچنین احساس راحتی بیشتری می‌کنند و از تجربه و فضای رستوران لذت می‌برند.

طراحی داخلی فضای رستورانی

3– فضای فروشگاهی

در مورد خرده‌فروشی، طراحی داخلی تجاری می‌تواند مشتریان بالقوه را به ورود و گذراندن زمان بیشتر در فروشگاه ترغیب کند. این می‌تواند به ایجاد یک تجربه منحصر به فرد درون فروشگاه کمک کند، که در رقابت با خرده‌فروشان آنلاین حیاتی است.

طراحی داخلی فروشگاه

4. فضای ورزشی

طراحی داخلی تجهیزات ورزشی، مانند چیدمان و طراحی رختکن‌های خانگی در استادیوم‌های فوتبال و تسهیلات تمرینی، می‌تواند به بهبود تجربه برای ورزشکاران و کارکنان کمک کند. چیدمان تجهیزات و دکوراسیون یک باشگاه ورزشی می‌تواند تمرینات را بهبود بخشد و عضویت‌ها را افزایش دهد.

طراحی داخلی فضای ورزشی

5. فضای اداری

فضاهای اداری که چیدمان و جریان کاری برنامه‌ریزی‌شده‌ای دارند می‌توانند به افزایش بهره‌وری و ارتباط بین کارکنان کمک کنند. فضاهای تجاری که دارای طراحی داخلی جذاب و کاربردی هستند می‌توانند تأثیر خوبی بر بازدیدکنندگان و تجربه کاربری آنها بگذارند. همچنین محیط کاری و راحتی کارکنان را بهبود می‌بخشد.

طراحی داخلی اداری

6. فضای مسکونی 

طراحی داخلی خانه‌ها و اقامتگاه‌های خصوصی می‌تواند به‌صورت حرفه‌ای یا توسط صاحبان خانه انجام شود. برای مثال، در سرمایه‌گذاری بر روی یک آشپزخانه جدید، برخی از صاحبان خانه ترجیح می‌دهند از خدمات یک طراح داخلی استفاده کنند تا مطمئن شوند که فضای موجود به‌صورت عملی و کاربردی استفاده می‌شود. یک طراح داخلی می‌تواند به مالک خانه در انتخاب‌های طراحی کمک کند و پروژه را از ابتدا تا انتها مدیریت کند.

طراحی داخلی منزل

طراحی داخلی، ترکیب سبک‌ها برای خلق فضایی منحصربه‌فرد

انواع مختلفی از طراحی داخلی وجود دارد که برخی از این سبک‌ها زودگذر هستند و برخی دیگر کلاسیک‌های همیشگی هستند که آزمون زمان را پشت سر گذاشته‌اند. هر سبک شامل مبلمان، دکور، نورپردازی و لوازم جانبی منحصر به فردی است که به آن ظاهر خاص خود را می‌بخشد. با آشنا شدن با برخی از محبوب‌ترین سبک‌ها، بهتر متوجه خواهید شد که کدام سبک‌ها به سلیقه شما نزدیک‌تر و با ترجیحات شما هماهنگ هستند.

مهم است بدانید که سبک شما می‌تواند ترکیبی از دو یا چند سبک باشد. استفاده از آزمون‌های سبک طراحی فضای داخلی یا ارائه تصاویر الهام‌بخش می‌تواند به طراحان کمک کند تا زیبایی‌شناسی شما را به دقت مشخص کنند. زیرا گاهی اوقات یک سبک شخصی نام مشخصی ندارد!

محبوب‌‌ترین سبک‌های طراحی داخلی

سبکی که انتخاب می‌کنید بستگی به پروژه‌ای که در حال انجام آن هستید و شخصیت مشتری یا خود شما به عنوان طراح دارد. در اینجا برخی از محبوب‌ترین سبک‌های طراحی داخلی آمده است:

سبک سنتی

سبک طراحی داخلی سنتی که به عنوان سبک اروپایی کلاسیک نیز شناخته می‌شود، از طرح‌های رنگی ساده و قطعات مبلمان چوبی دست‌ساز سنتی استفاده می‌کند. پانل‌های چوبی و قطعات عتیقه نیز برای تزئین استفاده می‌شوند.

سبک سنتی در طراحی داخلی

سبک مدرن 

سبک طراحی مدرن با استفاده از طرح‌های رنگی ملایم یا کنتراست‌های رنگی جسورانه، سطوح و مواد طبیعی از جمله چوب، شیشه و فولاد قابل شناسایی است. این سبک دارای ظاهری ساده، شیک و مینیمال است که تنها شامل مبلمان ضروری می‌باشد. این سبک شامل پلان‌های باز، اشکال هندسی و طراحی نامتقارن است.

سبک مدرن در طراحی داخلی

سبک صنعتی 

سبک طراحی صنعتی با استفاده از سطوح نمایان به عنوان ویژگی‌های روستیک مانند آجر، بتن و کانال‌ها تعریف می‌شود. این سبک ظاهری ناتمام و خام دارد. معمولاً طراحی داخلی صنعتی با مفاهیم فضایی مختلف کار می‌کند و دارای سقف‌های بلند، لوازم فلزی و طرح‌های رنگی خنثی است. هنر انتزاعی با این سبک طراحی به خوبی هماهنگ می‌شود.

سبک صنعتی در طراحی داخلی

سبک معاصر 

این سبک اغلب با سبک مدرن اشتباه گرفته می‌شود اما تفاوت‌های واضحی وجود دارد. این شاید به این دلیل باشد که طراحان داخلی دوست دارند هر دو سبک را ترکیب کنند زیرا به خوبی با هم هماهنگ می‌شوند. طراحی داخلی معاصر با استفاده از نور طبیعی، فضاهای باز، پارچه‌های طبیعی و بافت‌دار، چوب در تن‌های روشن و تیره، رنگ‌های خنثی و جزئیات فلزی مشخص می‌شود.

سبک معاصر در طراحی داخلی

سبک مینیمالیستی 

این سبک طراحی داخلی از مبلمان، لوازم و تزئینات حداقلی استفاده می‌کند. سبک مینیمالیستی دارای ظاهری تازه، تمیز، ساده و بدون زحمت با خطوط و لبه‌های تمیز است. هیچ الگوی رنگی یا طرح برجسته‌ای در این سبک استفاده نمی‌شود.

سبک مینیمالیستی در طراحی داخلی

سبک ساحلی

سبک طراحی ساحلی دارای حسی گرم و آرامش‌بخش است که می‌تواند افراد را به یاد تعطیلات و سفرهای ساحلی بیاندازد. در این سبک از طراحی از چوب طبیعی به شکل ناتمام و دکور ساحلی مانند چوب دریفت همراه با طرح‌های رنگی سفید، آبی و شن استفاده می‌کند. مثال‌هایی از مواد معمولاً استفاده شده شامل صدف‌ها، طناب‌های کنفی و نقشه‌های ناوبری است.

سبک ساحلی طراحی داخلی

سبک آفریقایی 

سبک طراحی داخلی آفریقایی شامل رنگ‌های خاکی و زنده با سایه‌های تیره و روشن است. طرح‌های رنگی معمول شامل قرمز قهوه‌ای، قهوه‌ای خاکی، طلایی و نارنجی سوخته با آبی و سبز یا بنفش و صورتی است. در طراحی‌های داخلی آفریقایی معمولاً از پارچه‌های بافته شده، چاپی یا رنگ شده سنتی مانند پارچه گل استفاده می‌شود. مواد طبیعی مانند سیسال، چوب و لینن گزینه‌های محبوبی هستند.

سبک آفریقایی در طراحی داخلی

سبک مدیترانه‌ای 

این سبک از کشورهای شمال دریای مدیترانه آغاز شده است. مشابه با معماری معمول این کشورها، معمولاً قوس‌ها، ستون‌ها و بالکن‌های داخلی در خانه‌های مدیترانه‌ای یافت می‌شوند. مبلمان این سبک طراحی داخلی نیز اغلب با تن‌های چوب غنی و ویژگی‌های زینتی آشکار می‌شود. پالت رنگ‌ها معمولاً شامل قرمز ثهوه‌ای، اُکر، آبی‌های عمیق و نوت‌های شنی است که رنگ‌های منظره مدیترانه را منعکس می‌کنند.

طراحی داخلی به سبک مدیترانه‌ای

جمع بندی 

طراحی داخلی هنر ایجاد فضاهای زیبا و کاربردی در محیط‌های مختلف است. این هنر شامل انواع سبک‌ها مانند کلاسیک، مدرن، صنعتی، معاصر، مینیمالیستی و ساحلی می‌شود که هر کدام ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به فرد خود را دارند. شناخت عناصر و ویژگی‌های کلیدی سبک‌های محبوب طراحی معماری به شما کمک می‌کند تا گزینه‌های خود را هنگام جستجوی ایده‌های دکوراسیون داخلی محدود کنید. همچنین، این کار ارتباط شما با همکار یا طراح داخلی‌ در مورد ظاهر و احساسی که می‌خواهیددر پروژه دکوراسیون داخلی به آن برسید را آسان‌تر می‌کند. بنابراین با رعایت اصول طراحی و انتخاب سبک مناسب، می‌توان فضاهایی خلق کرد که علاوه بر زیبایی، عملکرد و راحتی را نیز به ارمغان بیاورند.

طراحی داخلی معماری

سوالات متداول

  1. طراحی داخلی چه تاثیری بر روحیه افراد دارد؟

    طراحی فضای داخلی می‌تواند به شدت بر روحیه افراد تاثیر بگذارد. فضاهای زیبا و مرتب می‌توانند احساس آرامش و شادی را افزایش دهند، در حالی که فضاهای شلوغ و نامرتب ممکن است باعث استرس و اضطراب شوند.

  2. چه اصولی در طراحی داخلی باید رعایت شود؟

    بسته به سبک طراحی، اصولی مانند تعادل، تناسب، تکرار، کنتراست و هماهنگی باید رعایت شوند. این اصول به ایجاد فضایی هماهنگ و جذاب کمک می‌کنند.

  3. چگونه می‌توان یک سبک شخصی در طراحی داخلی ایجاد کرد؟ 

    برای ایجاد یک سبک شخصی می‌توانید عناصر مختلف از سبک‌های گوناگون که مورد علاقه شماست و با سلیقه و سبک زندگی شما همخوانی دارد را ترکیب کنید تا فضایی منحصر به فرد و شخصی بسازید.

  4. چگونه می‌توان سبک های مختلف طراحی داخلی را تشخیص داد؟ 

    تشخیص سبک‌های مختلف طراحی از طریق بررسی رنگ‌ها، مبلمان، متریال‌ها، تزئینات، جزییات و الگوها امکان‌پذیر است.

نویسنده:

Picture of ساناز رحیمی

ساناز رحیمی

ساناز رحیمی متخصص واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در حوزه معماری است، که با بیش 5 سال سابقه حرفه ایی در معماری در حال توسعه روندهای نوین ارائه در معماری و صنعت ساختمان است.

به این مطلب امتیاز دهید

4.5/5 - (4 {نظر})

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست پروژه ها زیوان پلاس

درخواست دمو رایگان

20% تخفیف اولین پروژه
دمو رایگان واقعیت مجازی

تکنولوژی روز واقعیت مجازی و افزوده را در کنار پروژه های معماری و ساختمانی خود داشته باشید.

برای دریافت تخفیف و دمو رایگان

شماره موبایل خود را وارد کنید.