بهترین لپ تاپ معماری (تجربه شخصی از نوع خوب)

آنچه در ادامه این مطلب خواهید خواند:

زمان مطالعه: 5 دقیقه

مقدمه

بهترین لپ تاپ معماری احتمالا بهترین لپ تاپ گیمینگ هم هست، البته صفت بهترین زیادی کلی هست، برای همین از ابتدا دوست دارم بدونید مطلبی که می خونید تجربه شخصی ماست. درسته دلایل زیادی داریم که چرا لپ تاپی که در موردش صحبت میکنیم بشدت قابل دفاع هست، ولی باز هم صد در صد نیست. ممکنه شرایط متفاوت شما لپ تاپ دیگه ایی را تبدیل به گزینه بهتر کنه.

داستان از سال پیش شروع شد که تیم ما نیاز به خرید یک سیستم پرتابل (قابل حمل) قوی داشت که با اون بتونه تمام پروژه های معماری توی اسکیل بالا را انجام بده و محدودیتی روی مدلسازی سه بعدی و واقعیت مجازی هم نداشته باشه(مدلسازی های VR میتونن خیلی سنگین تر از مدلسازی های سه بعدی معماری باشن). محدویت مالی هم تا حد کمی وجود داشت درسته میتونستیم بریم سراغ لپ تاپ های گرون ولی بهترین گزینه توی محدوده لپ تاپ های گرون هم کم نبود و ما نمی خواستیم بدون دلیل مشخصات سیستم را بالا ببریم.

تجربه قبلی ما هم توی خرید یک پی سی بود، که با توجه به زمانی که برای انتخاب قطعات اون گذاشتیم از خرید اون سیستم هم راضی بودیم. مشخصات کلی پی سی ما این هست(اگر دقیقتر دوست داشتید بدونید بگید تا توضیح بدم):

  • CPU i7 12700k
  • GPU 3070Ti
  • RAM 64 GB
  • MotherBoard Z690i
  • SSD 1TB – HDD 2TB

این سیستم 70-80 میلیون تومن برای ما 2 سال پیش تموم شد و هیچ مشکلی نداشتیم، اون موقع هنوز سری 40 کارت گرافیک معرفی نشده بود، هنوز هم این سیستم از پس همه پروژه های ما بخوبی بر میاد، ولی بخصوص برای پروژه های واقعیت مجازی و پیش بینی کارکرد چند سال آینده ما دنبال لپ تاپ قوی تری بودیم.

واقعیت مجازی به سادگی

هر پروژه معماری و ساختمانی

بررسی لپ تاپ های رده بالای بازار برای انتخاب بهترین لپ تاپ معماری

اول از همه تیم ما درگیر مقایسه لپ تاپ های مختلف توی بازار شد، یکی یکی با هم چک کردن، بنچ مارک گرفتن و رسیدن به انتخاب بهترین لپ تاپ معماری! ولی این روش خیلی هم موثر نبود، چون محدودیت لپ تاپ ها بیشتر از پی سی بود. هر کانفیگی الزاما با هر لپ تاپی مچ نبود و کارخانه سازنده از قبل تصمیم به مچ کردن قطعات کرده بود.

نکته مهم، تیم ما کم کم به این نتیجه رسید که Asus احتمالا بهترین برند خواهد بود، تجربه قبلی تیم ما از برندهای دیگه خیلی مثبت نبود و یکی پس از دیگری برندهای مختلف حذف شدند. تازه Asus سیستم کولینگ بهتری برای سری جدید لپ تاپ هاش درست کرده بود که تمام قطعات حتی SSD را هم خنک میکرد همراه با خنک کاری CPU و کارت گرافیک. بعد هم رسیدن به سری رده بالاتر ایسوس، که میشه سری Rog Strix…

چیزی که توی انتخاب قطعات ما از اون مطمئن بودیم کارت گرافیک مورد نیازمون بود که باید بالاتر از 3070Ti پی سی می‌بود. یک نکته مهم که باید بهش دقت کنید توی پی سی و لپ تاپ CPU ها میتونن یکسان باشند، یعنی یک مدل CPU یکسان هم روی لپ تاپ میتونه باشه هم دقیقا همون مدل توی پی سی… ولی کارت گرافیک ها با مدل یکسان روی پی سی و لپ تاپ یکی نیستن و کارت گرافیک مدل لپ تاپ چون باید کوچیک تر باشه از کارت گرافیک که توی پی سی استفاده میکنن ضعیفتره!

چون کارت گرافیک هم قابل ارتقا نیست توی لپ تاپ، ما دنبال آخرین و قدرتمندترین مدل کارت گرافیک بودیم، که میشه Nvidea RTX 4090، احتمالا اگر از قیمت این کارت گرافیک ها خبر داشته باشید تا اینجا مشخص تر شده که منظور از بهترین لپ تاپ معماری و یا گیمینگ چیه!

برای اینکه بهتر تفاوت کارت گرافیک را متوجه بشین، 4090 پی سی 79درصد از مدل لپ تاپ قوی تره!!!

کم کم گزینه ها برای انتخاب بهترین لپ تاپ معماری برای ما داشت محدودتر میشد، ولی انتخاب CPU کار راحتی نبود. intel سری 9 و نسل 14 را معرفی کرده بود که خیلی هم گرون بودن. ما گزینه های دیگه ایی هم روی CPUهای شرکت AMD داشتیم ولی دلمون نمیخواست بعدا از اینکه برای CPU پول کمتری هزینه کردیم پشیمون بشیم. چون این سیستم قرار بود تا چند سال آینده از پس پروژه های بزرگ مدلسازی واقعیت مجازی ما بر بیاد.

بنچ مارک روی سری 9 اینتل و 9 Ryzen از شرکت AMD ادامه داشت ولی نتیجه مقایسه ها خیلی واضح نبود هرکدوم توی یکسری شرایط برتری داشتند ولی تفاوت کاملا واضح نبود بخصوص در حوزه نرم افزارهای معماری… فکر کنم چند هفته ایی این مسیر ادامه داشت تا اینکه یوتیوب راه حل نهایی را برای ما روشن کرد. یک نفر هر دو سری CPU از اینتل و AMD را برای اکثر نرم افزارهای معماری مقایسه کرده بود و ویدیوش را گذاشته بود توی یوتیوب!!! خیلی کار زمانبریه ولی طرف همه این مقایسه ها را با لپ تاپ هم انجام داده بود، دقیقا چیزی که ما دنبالش بودیم.

مقایسه هر دو مدل CPU برای V-Ray (از ویدیوی یوتیوب گرفتم)

از توی عکس هم پیدا است با اینکه Ryzen 9 از Intel i9 ارزونتره ولی گزینه بهتری هست برای معماران و احتمالا گیمرها… CPU بهترین لپ تاپ معماری انتخاب شد: (Ryzen 9 7945HX)

تقریبا اگر تکلیف کارت گرافیک و CPU و برند مشخص بشه… برای مثال توی لپ تاپ با برند ایسوس گزینه های زیادی نمیمونه. چون اکثر قطعات از طرف کارخانه سازنده انتخاب و مچ شده، فقط میمونه رم و هارد، چون بودجه ما اجازه زیاده‌روی بیشتر نمیداد دستمون برای انتخاب رم و هارد بسته بود. RAM 32 GB و SSD 1TB بیشترین حد پیشروی ما بود با این دید که در آینده می تونیم اینها را ارتقا بدیم.

لوح تقدیر بهترین لپ تاپ معماری از نظر هیات داوران زیوان پلاس در سال 2023 تعلق میگیرد به:

بهترین لپ تاپ معماری همراه بود با یک موس گیمینگ از برند Asus و کیف کوله پشتی لپ تاپ از همین برند که خود اینا حدودا 7-8 تومن توی بازار قیمت دارند، حواستون باشه از توی باکس این ها را حذف نکرده باشند. کانفیگ نهایی برای این سیستم این شد (سایت Rog):

  • Windows 11 Pro
  • NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 Laptop GPU
  • Processor AMD Ryzen 9 7945HX3D with Radeon Graphics 2.30 GHz
  • 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 Performance SSD
  • Battery 90WHrs, 4S1P, 4-cell Li-ion
  • 16GB DDR5-4800 SO-DIMM x 2

چون دوست دارم شما هم تجربه خرید خوبی داشته باشید ما از افراشاپ حضوری دفتر تهران این سیستم را خریدیم. افراشاپ اسپانسر ما نیست فقط بخاطر برخورد خوب و پشتیبانی اونها است که من اینجا معرفیشون کردم. از افراشاپ ما یک کول پد و مانیتور هم خریدیم تا سیستم تکمیل شده برای استفاده آماده باشه.

روز اولی که این سیستم را توی دفتر تست کردیم، رقابت بین پی سی قبلی و لپ تاپ جدید بود، پروژه یکسان روی تری دی مکس (وی ری) رندر CPU گذاشتیم و نتیجه باور کردنی نبود، زمان رندر روی پی سی با CPU i7 12700K دو برابر بیشتر بود!!!

بعد از زمان خرید تا اینجا هیچ مشکلی با این لپ تاپ ما نداشتیم، ولی دوست داریم رم و هارد را ارتقا بدیم. قدم اول RAM 64 GB و بعد SSD 2TB.

بزودی تیم سیستم جدیدتری به خانواده اش اضافه میکنه که مسیر انتخاب اون هم جذابه، احتمالا فرصت بعدی در مورد اون هم توضیح میدم شاید بتونه برای شما هم مفید باشه.

راستی زیوان پلاس بهترین لپ تاپ معماری را برای پروژه های واقعیت مجازی و افزوده استفاده میکنه که مسیر پرزانته معماری را کاملا متحول میکنه، برای تبدیل پروژه های معماری خودتون به واقعیت مجازی و یا افزوده میتونید به ما اعتماد کنید. (مدلسازی واقعیت مجازیمدلسازی واقعیت افزوده)

سوالات متداول

  1. بهترین لپ تاپ معماری کدام است؟

    از نطر تیم فنی زیوان پلاس، ASUS ROG Strix SCAR 17 G733PYV بهترین گزینه است.

  2. بهترین کارت گرافیک برای پروژه های معماری کدام است؟

    NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 در حال حاضر قدرتمندترین کارت گرافیک برای پروژه های معماری است.

  3. چه میزان رم برای سیستم های کامپیوتری معماری کافی است؟

    در اکثر پروژه های معماری 16GB رم کافی است ولی 32 و 64 گیگ بایت رم می تواند برای پروژه های بزرگ لازم باشد.

نویسنده:

Picture of ساناز رحیمی

ساناز رحیمی

ساناز رحیمی متخصص واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در حوزه معماری است، که با بیش 5 سال سابقه حرفه ایی در معماری در حال توسعه روندهای نوین ارائه در معماری و صنعت ساختمان است.

به این مطلب امتیاز دهید

4.8/5 - (15 {نظر})

6 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست پروژه ها زیوان پلاس

درخواست دمو رایگان

20% تخفیف اولین پروژه
دمو رایگان واقعیت مجازی

تکنولوژی روز واقعیت مجازی و افزوده را در کنار پروژه های معماری و ساختمانی خود داشته باشید.

برای دریافت تخفیف و دمو رایگان

شماره موبایل خود را وارد کنید.